Alte expediții / Más Expedíciók

Expediția Oltul 20 - Slatina - Islaz

Olt Expedíció 20 - Zlatina - Islaz

2016-okt-28-2016-okt-31


Această ultimă expediție a fost una premium. Fiecare zi a fost specială prin complicațiile apărute, prin performanța manifestată și prin interacțiunea cu oamenii. Cam jumătate din ce s-a întâmplat nu va fi scris aici, și ce va fi scris s-ar putea să nu pară atât de palpitant pe cum a fost în realitate. În ce privește câinii, nu am avut incidente serioase (totuși au fost câteva atacuri dar dispozitivul cu ultrasunete a făcut treabă excelentă).
Perfect timing - așa aș caracteriza esența acestor câteva zile: am plecat tocmai când eram în condiție fizică foarte bună; am sosit la Slatina la câteva ore după ultima ploaie; drumețiile zilnice se terminau când ajungeam la capătul puterilor. Vremea a fost îndeajuns de rece ca să înaintez repede (până după amiază).
Ziua zero (aia în care mă deplasez de acasă la Slatina) a avut un highlight de vreo 10 minute: eram în gara din Brașov și ascultam un mix de Adam Freeland când deodată m-a lovit o senzație puternică ca și cum gara ar fi un portal către alte dimensiuni. Probabil pentru că multe destinații cu experiențe interesante au ca punct de plecare această clădire. Era acel sentiment că prin acest "portal" mă îndrept către...mmm...ceva special. Cuvintele nu mă ajută. Sunt două feluri de oameni: cei care înțeleg ce încerc să comunic și cei cărora sună a aberație. Era ca trăirea unei promisiuni primite de la o forță mult mai mare decât omul. Însă nu am avut curajul să mă entuziasmez pentru că un succes promis nu înseamnă neapărat și o cale ușoară către acesta. Și nu am greșit...
Dați click pe imagini ca să puteți răsfoi povestirea.


Ez az utolsó expedíció prémium kiadás volt. Minden nap különlegesre sikerült a fellépő bonyodalmak, a megnyílvánított teljesítmény és az emberekkel való kölcsönhatás fényében. A történteknek körülbelül felét nem írom ide és amit ideírok, az nem feltétlenül fog annyira érdekesnek tünni, mint amilyen az valójában volt. Ami a kutyákat illeti, nem voltak komolyabb incidensek (habár volt néhány támadás, de az ultrahangos készülék jó munkát végzett).
Tökéletes időzítés - így jellemezném ezen néhány nap lényegét: pont akkor keltem útra, amikor a legjobb formában voltam; Zlatinára néhány órával az utolsó eső után érkeztem; a napi gyaloglás akkor ért véget, amikor már a teljesítményem határán voltam. A levegő eléggé hűvös volt ahhoz, hogy gyorsan haladjak (délutánig).
A nulládik napnak volt egy kb. 10 perces fénypontja: a brassai állomáson vártam Adam Freeland egyik mixét hallgatva, amikor hirtelen olyan érzésem támadt, mintha az állomás portál lenne más univerzumok fele. Valószínüleg azért, mert sok élményem kiindulópontja volt már ez az épület. Olyan érzés volt, mintha ezen a portálon keresztül valami nagyszerü fele tartanék. Nehéz szavakba önteni a dolgot. Kétféle ember van: azok, akik értik, miről beszélek, és azok, akiknek ez egy nagy hűlyeség. Olyan volt, mint egy ígéret átélése, mely egy embernél nagyobb erőtől származik. De nem mertem elbízni magamat, mert tudtam, hogy egy megígért siker nem feltétlenül jelent könnyű útat feléje. És nem tévedtem...
Kattintsatok a kis képekre a történet olvasásához.


Ziua 1 - Slatina - Mărunței


Ziua 2 - Mărunței - Plăviceni


Ziua 3 - Plăviceni - Giuvărăști


Ziua 4 - Giuvărăști - Islaz