Alte expediții / Más Expedíciók

Expediția Oltul 19 - Râmnicu Vâlcea - Slatina

Olt Expedíció 19 - Râmnicu Vâlcea - Slatina

2016-mar-29-2016-apr-4


Plictiseală, monotonie, căldură, soare ș kilometri. Și a meritat. Mi-au mai rămas aproximativ 120 de km până la Dunăre.
Județul Vâlcea nu este doar republica Soarelui, ci și a câinilor. Nu-mi venea să cred câți câini umblă liber. Iar vâlcenii par să aibă o pasiune pentru aceste animale - am văzut terenuri foarte mici (sub 300 mp) și neavând ceva "bun de furat" păzite de câte 5-6 câini.
De data aceasta, momentele plăcute nu au fost în natură, ci în orașe. Atât Rm Vâlcea, cât și Drăgășani și Slatina au ceva de arătat vizitatorului. Drăgășaniul, fiind mai mic, e un pic mai modest însă are de oferit oameni cu inimă.
Peisajul natural a fost mai monoton, cu multă mizerie (noroc că s-a inventat plasticul) și cam lipsit de ceva extra față de ce am văzut până acum. Totuși, zgomotul valurilor care se loveau de dig mă relaxa, iar pădurile mici lângă care treceam, mai diversificau vizualul.
Pozele făcute în afara localităților nu vă vor lăsa cu gura deschisă. În mare parte, peisajul se repetă - lacurile de acumulare au forme similare, la fel și hidrocentralele.
Dați click pe imagini ca să puteți răsfoi povestirea.


Unalom, monotónia, meleg, napsütés és kilóméterek. És megérte. Kb 120 km maradt még a Dunáig.
Vâlcea megye nemcsak a Nap köztársasága, hanem a kutyáké is. Nem jött, hogy higyjem, mennyi kutya jár szabadon. Mintha a megye lakói szenvedélyes kutyapártiak lennének - olyan, kevesebb, mint 300 nm-es telkeket láttam, melyeken semmi "lopni való" nem volt, de mégis 5-6 kutya őrizte.
Ez alkalommal a kellemes időt nem a természetben töltöttem, hanem a városokban. Úgy Râmnicu Vâlcea-nak, mint Drăgășani-nak és Slatina-nak van mutatni valója a látogató számára. Drăgășani, mivel kisebb, valamivel szerényebb is, viszont jószívü emberekkel kárpótolja a látványbeli hiányosságokat.
A természetes táj egyhangúbb volt, sok szeméttel (tiszta szerencse, hogy feltalálták a műanyagot) és hiányzott belőle az az extra, ami megkülönböztesse az eddigi tájaktól. De a gát falához csapódó hullámok hangja megnyugtató volt, és az apró erdők, melyek mellett elmentem, még adtak egy kis színt a tájnak.
A helységeken kívül készült fotók nem fognak tátott szájjal hagyni. A táj legnagyobb részt ismétlődik - a vízgyűjtő tavak hasonlítanak egymásra, úgyszintén az erőművek is.
Kattintsatok a kis képekre a történet olvasásához.


Ziua 0 - Râmnicu Vâlcea


Ziua 1 - Râmnicu Vâlcea - Tătărani


Ziua 2 - Tătărani - Orlești


Ziua 3 - Orlești - Drăgășani


Ziua 4 - Drăgășani - Strejești


Ziua 5 - Strejești - Slatina


Ziua Z - Slatina - Acasă