Alte expediții / Más Expedíciók

Expediția Oltul 14 - Racoș - Hoghiz

Olt Expedíció 14 - Rákos - Olthévíz

2014-maj-11

Salutare din nou!
În sfârșit a început sezonul de drumeții! Au trecut câteva luni bune de la ultima plimbărică. M-am dezobișnuit de anumite rutine. Una din ele este ca înainte de plecare să verific dacă aparatul foto a ajuns în rucsac... Am fost nevoit să fac pozele cu telefonul. A mai făcut câteva și Zsuzsa. Ulterior mi-a luat ceva timp până le-am combinat în așa fel încât toate să fie în ordine cronologică.
Rezumatul: am început ziua cu stângul: am uitat să iau aparatul foto, am avut diaree, a fost foarte cald și problema piciorului stâng a apărut din nou la sfârșitul drumului.
Am parcurs aproximativ 20 de km. Trebuia să facem vreo 25-26 dar am trișat pentru că: 1. nu am vrut să-mi solicit piciorul prea mult; 2. trebuia să ne încadrăm în program ca să nu rămânem fără transport; 3. anumite porțiuni erau dificile și relativ periculoase deoarece nu exista cărare - asta înseamnă că mai dădeam de gropi în iarba înaltă și exista un risc să dăm de un șarpe fără să-l vedem din timp. Am fost în locuri unde nu prea umblă oameni... 4. a trebuit să evităm o zonă unde crește planta la care am alergie. În 10 minute am consumat un pachet de șervețele. Iar alt pachet nu am avut.
Cu această drumeție începem segmentul care aparține de Țara Făgărașului.
Dați click pe imagini ca să puteți răsfoi povestirea.


Helló újra mindenkinek!
Végre elkezdődött a gyalogtúrák idénye! Eltelt néhány hónap az utolsó séta óta. Időközben elszoktam néhány rutintól. Mint például attól, hogy indulás előtt ellenőrízzem, felpakoltam-e a fotógepet... Telefonkészülékkel kellett fotóznom. Néhányat készített Zsuzsa is. Beletelt egy kis időbe, amíg összekombináltam a képeket olymódon, hogy időrendi sorrendbe kerüljenek.
Összefoglaló: bal lábbal kezdtem a napot: itthon maradt a fotógép, gyomormenésem volt, nagyon meleg volt és a bal lábam problémája újra jelentkezett az út vége fele.
Kb. 20 km-t tettünk meg. 25-26 km-t kellett volna, de csaltam, mert: 1. az év első túráján nem akartam megerőltetni a lábamat; 2. be kellett illeszkednünk a programba, hogy ne maradjunk szállítás nélkül; 3. egyes szakaszokon nem volt ösvény - ez azt jelenti, hogy gödrökbe léptünk, mert nem láttuk ezeket a magas fűben, és amennyiben kígyó lett volna az útunkban, minden valószínűség szerint ráléptünk volna. Arrafele meg ritkán jár ember... 4. egyik helyen dúsan nőtt az a növény, amelyikre allergiás vagyok. 10 perc alatt elhasználtam egy csomag papírzsebkendőt; más csomag nem volt nálunk.
Ezzel a túrával megkezdjük azt a szakaszt, ami Fogarasföldhöz tartozik. Kezdhetitek a kattintgatást a képekre :)
Kattintsatok a kis képekre a történet olvasásához.